• Aise

  Aise
 • Κάνεις δίαιτα και δεν χάνεις βάρος; 10 πράγματα που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό σου!

  Κάποιες συνήθειες μας μπλοκάρουν την καύση θερμίδων.

  Θέλετε άλλον έναν λόγο για να αγαπήσετε το σώμα σας; Μάθετε λοιπόν ότι καίει θερμίδες ακόμα και όταν εσείς δεν είστε σε θέση να το κάνετε. Βλέπετε, κάθε κύτταρο στο σώμα σας παίζει κάποιο ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό, δηλαδή στην διαδικασία μετατροπής της τροφής που τρώμε σε ενέργεια, διατηρώντας τους χτύπους της καρδιάς, τη λειτουργία των πνευμόνων και την κίνηση των μυών σας. Όσο καλύτερο μεταβολισμό έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καταναλώνετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την βελτίωση του μεταβολισμού σας, όπως για παράδειγμα η γυμναστική. Υπάρχουν όμως και πολλές συνήθειες μέσα από τις οποίες επιβραδύνεται ο μεταβολισμός.

  Παρακάτω θα βρείτε δέκα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε ώστε να μην επιβραδύνεται ο μεταβολισμό σας.

  1.Τρώτε άτακτες ώρες, χωρίς να έχετε πρόγραμμα

  Μία μελέτη το 2012 από το Πανεπιστήμιο του Hebrew, έδειξε ότι τα ποντίκια που τρεφόντουσαν με φαγητό υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, σε άτακτα χρονικά διαστήματα, πήραν περισσότερο βάρος σε σχέση με τα ποντίκια που έκαναν μια παρόμοια διατροφή σε ένα κανονικό χρονικά πρόγραμμα. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι το φαγητό, αν καταναλώνεται την ίδια ώρα κάθε μέρα, εκπαιδεύει το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες μεταξύ των γευμάτων.

  2.Οι τροφές έχουν φυτοφάρμακα                                                                

  Μία μελέτη στον Καναδά έδειξε ότι χημικές ουσίες που εντοπίζονται σε τρόφιμα (κυρίως φρούτα και λαχανικά) και προέρχονται από την χρήση φυτοφαρμάκων μπορούν και παρεμβαίνουν στη διαδικασία καύσης ενέργειας και δημιουργούν με αυτόν τον τρόπο  εμπόδια στη μείωση του βάρους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έκαναν μία διατροφή που περιείχε μεγάλο ποσοστό τοξινών, είχαν ταυτόχρονα και μείωση του ρυθμού του μεταβολισμού τους, ενώ παράλληλα δυσκολευόντουσαν να χάσουν κιλά σε εύλογο χρονικό διάστημα.

  3. Έλλειψη ύπνου

  Μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο, κινούνται λιγότερο την επόμενη ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι καίνε λιγότερες θερμίδες. Η κατάσταση όμως είναι χειρότερη: Η στέρηση ύπνου μειώνει πραγματικά το ποσό της ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα σας σε κατάσταση ηρεμίας, σύμφωνα με Γερμανούς και Σουηδούς ερευνητές.

  4. “Δύσκολες” μέρες

  Κάθε μήνα, κατά τη διάρκεια της περιόδου σας χάνετε σίδηρο και ο σίδηρος βοηθάει στη μεταφορά του οξυγόνου στους μύες. Αν τα επίπεδα σιδήρου σας είναι πολύ χαμηλά, οι μύες σας δεν παίρνουν αρκετό οξυγόνο, η ενέργειά σας πέφτει κατακόρυφα, και ο μεταβολισμό σας υπολειτουργεί, υποστηρίζει η Tammy Lakatos Shames.

  5.Όταν τρώτε πολύ λίγο

  Όταν αμελείτε τη διατροφή σας και δεν παίρνετε τις θερμίδες που χρειάζεστε, το σώμα σας μεταβαίνει σε κατάσταση πείνας, επιβραδύνοντας το μεταβολικό ρυθμό, για να διατηρήσει τα καύσιμα που ήδη έχετε.

  6. Όταν κάθεστε πολύ ώρα

  Σύμφωνα με την Carrie Schmitz, διευθύντρια σε έρευνα του Ergotron, χρειάζονται μόνο 20 λεπτά σε οποιαδήποτε σταθερή θέση για να ανασταλεί ο μεταβολισμό σας. Συνεπώς και οι καθιστικές εργασίες δεν βοηθούν.

  7. Jet Lag

  Σύμφωνα με έρευνες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το βιολογικό σας ρολόι, ελέγχει άμεσα το τμήμα των κυττάρων σας που κρατά το ρυθμό του μεταβολισμού σας σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αλλά όταν έχετε διακόψει τον λεγόμενο κιρκάδιο ρυθμό, μεταβαίνοντας σε διαφορετική ζώνη ώρας για παράδειγμα, τα κύτταρά σας δεν λειτουργούν με τον τρόπο που θα έπρεπε οπότε ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται.

  8.Δεν παίρνετε αρκετό ασβέστιο

  Ένας ακόμη λόγος για να πίνετε γάλα: Το ασβέστιο παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού του λίπους, το οποίο καθορίζει το αν θα καίτε θερμίδες ή θα αποθηκεύετε το λίπος. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο Ινστιτούτο Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Tennessee, μια διατροφή που είναι πλούσια σε ασβέστιο μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος.

  9. Αφυδάτωση

  Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα βρήκαν ότι όλες οι κυτταρικές διεργασίες του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού, εξαρτώνται από το νερό. Εάν είστε αφυδατωμένοι, μπορεί να κάψετε έως και 2% λιγότερες θερμίδες.

  10. Παραλείπετε το πρωινό

  Όταν παραλείπετε το πρωινό δεν είναι το μόνο πρόβλημα ότι τρώτε πολύ παραπάνω το μεσημέρι. Στην πραγματικότητα, δίνετε εντολή στο σώμα σας να εξοικονομήσει ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι καίει θερμίδες πιο αργά. Μια μελέτη από το American Journal of Epidemiology διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι παραλείπουν το πρωινό τους είχαν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι.

  Πηγή


  loading...
  "

  Διαβάστε επίσης

  Τα αστρολογικά γεγονότα στις 29 Οκτωβρίου 2020

  Η Σελήνη περνά την ημέρα στον Κριό, ευθυγραμμίζοντας με τον ανάδρομο Άρη σήμερα το απόγευμα...

  Οικονομικά: Προβλέψεις για 29/10/2020

  Οι προβλέψεις του οικονομικού τομέα αναλυτικά για όλα τα ζώδια: Κριός: Η αναποφασιστικότητα είναι ο...

  Οι αισθηματικές προβλέψεις για τις 29 Οκτωβρίου 2020

  Οι αισθηματικές προβλέψεις της ημέρας, αναλυτικά για κάθε ζώδιο: Κριός: Συνεχίστε την καλή δουλειά σχετικά...

  Ημερήσιες προβλέψεις 29/10/2020

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα! Κριός Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος...

  31 Οκτωβρίου 2020: Πανσέληνος στον Κριό

  Στις 31 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιείται Πανσέληνος, η δεύτερη του μήνα, στο ζώδιο του Ταύρου. Η...

  Τα αστρολογικά γεγονότα στις 28 Οκτωβρίου 2020

  Το φεγγάρι συνεχίζει τη διέλευση των Ιχθύων έως ότου κατευθυνθεί στον Κριό στις 4:45 π.μ....
 • Loizou

  Loizou
 • Stamou

  Stamou
 • Eliza

  Eliza
 • Pyrgaki

  Pyrgaki
 • Alexiou

  Alexiou
 • Social Media
  Copyrights Astra Kai Oneira 2020 - Web Design & Development by tcp.gr Project